Joukkue-esittely Leijona Kiekkokoulu

12.12.2023

Leijona-kiekkokoulu koostuu pääosin 4–8-vuotiaista tytöistä ja pojista, mutta mukana voi olla vanhempiakin jääkiekon vasta-aloittaneita. Kiekkokoulussa harjoitellaan hyvin paljon luistelua, aina alkeista vaativampiin taitoihin. Kiekkokoulu ei nimestään huolimatta ole pelkkää jääkiekon pelaamista, vaan siellä leikitään ja pelataan paljon muutakin kuin jääkiekkoa. Kiekkokoululaiset pelaavat Bauerin Supreme- ja Vapor -liigaa muita alueen kiekkokoululaisia vastaan, mutta peleihin osallistuminen on vapaaehtoista.

Kiekkokoulussa opastetaan lasta luistelun ja jääkiekon pariin ikä- ja taitotason mukaan jaetuissa pienryhmissä. Sekä tytöille että pojille sopivat tapahtumat sisältävät lajiteknisiä harjoituksia kuten luistelua, kiekon ja mailan käsittelyä sekä pelejä ja leikkejä. Harjoitteet vaikeutuvat tasojen mukaan vuosittain. Myös maalivahtina olemista pääsee harjoittelemaan kiekkokoulun harjoituksissa sekä halutessaan maalivahtijäillä.

Kiekkokoulu on aloitettu Inkeroisissa 2000-luvun alussa, jolloin juniorit toimivat vielä Anjalankosken Kiekon alaisuudessa. Aakoo-Juniorit on ollut mukana vuonna 2010 Suomen Jääkiekkoliiton lanseeraamassa Leijona-Kiekkokoulu toiminnassa alusta alkaen.

Kiekkokoulussa on vuosittain vaihtuvuutta; uusia pelaajia tulee koko ajan mukaan toimintaan ja syksyisin vanhimmat siirtyvät ikäistensä joukkueisiin pelaamaan.

Kiekkokoululla on harjoituksia kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Lisäksi voi halutessaan osallistua maalivahtijäälle keskiviikkoisin. Alkukesästä on vielä halutessaan voinut pelata sählyä porukalla ohjatusti.

Bauerin Supreme-liiga (2016 syntyneille) starttaa marraskuussa ja päättyy maaliskuun lopussa. Vapor-liiga (2017 synt. ja nuoremmille) starttaa tammikuussa ja päättyy niin ikään maaliskuun lopussa.


Kiekkokoulussa harjoittelee tällä hetkellä yli 25 eri-ikäistä tyttöä sekä poikaa. Valmentajat ja muut joukkueen toimihenkilöt ovat kiekkokoululaisten vanhempia. Kiekkoilijoiden kehitys on välillä huimaa ja jokainen pääsee halutessaan pelaamaan. Tärkeintä on kuitenkin ilo harjoittelussa ja pelaamisessa!