Joukkue-esittely Leijona-Kiekkokoulu

26.03.2021

Leijona kiekkokoulu koostuu pääosin 4-8 vuotiaista tytöistä ja pojista, mutta mukana voi olla vanhempiakin jääkiekon aloittaneita. Kiekkokoulussa harjoitellaan hyvin paljon luistelua aina alkeista vaativampiin taitoihin. Kiekkokoulu ei nimestään huolimatta ole pelkkää jääkiekon pelaamista, vaan siellä leikitään ja pelataan paljon muutakin kuin jääkiekkoa. Kiekkokoululaiset pelaavat jääkiekkoa muita alueen kiekkokoululaisia vastaan mutta peleihin osallistuminen on vapaaehtoista.

Kiekkokoulussa opastetaan lasta luistelun ja jääkiekon pariin ikä- ja taitotason mukaan jaetuissa pienryhmissä. Sekä tytöille että pojille sopivat tapahtumat sisältävät lajiteknisiä harjoituksia kuten luistelua, kiekon- ja mailankäsittelyä sekä pelejä ja leikkejä. Harjoitteet vaikeutuvat tasojen mukaan vuosittain.

Kiekkokoulu on aloitettu Inkeroisissa 2000 luvun alussa jolloin juniorit toimivat vielä Anjalankosken Kiekon alaisuudessa. Aakoo-Juniorit on ollut mukana vuonna 2010 Suomen Jääkiekkoliiton lanseeraamassa Leijona-Kiekkokoulu toiminnassa mukana alusta alkaen.

Kiekkokoulussa on vuosittain vaihtuvuutta, sillä uusia pelaajia tulee koko ajan mukaan toimintaan ja syksyisin vanhimmat siirtyy ikäistensä joukkueisiin pelaamaan.

Harjoituksia on kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin, kesällä meillä ei ole yhteisiä harjoituksia.

Koronarajoitukset ovat tuoneet harjoitteluun omat haasteensa ja kausi on ollut poikkeuksellisesti vähän erilainen, kun kiekkokoululaiset ovat harjoitelleet max. 10 henkilön pienryhmissä alkuvuoden. Myöskään pelejä emme ole päässeet aloittamaan, ja pelit jäävät tältä keväältä väliin. Emme ole kuitenkaan antaneet rajoitusten lannistaa harjoittelua, vaan kiekkokoululaiset harjoittelevat silti hyvällä ja reippaalla mielellä rajoitusten puitteissa.

Kiekkokoulussa harjoittelee tällä hetkellä yli 20 eri ikäistä tyttöä sekä poikaa. Kehitys on välillä huimaa ja nopeaa, harjoittelun ja pelaamisen ilo ja riemu on havaittavissa lapsista.

Jääkiekossa saa uusia kavereita ja pelaaminen on kivaa. Se kehittää paljon lapsen erilaisia taitoja.