Aakoo-Junioreiden joukkueita salibandyturnauksessa 19.5.2019

28.05.2019

Talven kiekkoilujen jälkeen osa kiekkokoululaisista sekä F2-junioreista osallistuivat Susien järjestämään 3vs3 Junior Cup -salibandyturnaukseen. Turnaus pelattiin 19.5. ja pelipaikkana Kuusankosken Urheilutalo.

Kiekkokoululaisten sarjana oli -11 syntyneet ja kentällä kerrallaan 3 + maalivahti, peliaika 12 minuuttia/ottelu. Joukkueita sarjassa oli vain kolme, Aakoo kiekkokoulu, Sudet sb ja Pelicans sb. Pelattiin kaksinkertainen sarja eli neljä peliä. Lopussa sarjan 1. ja 2. pelasivat loppuottelun, johon kiekkokoulu ei päässyt. Vähäinen salibandyharjoittelu näkyi joukkueen alkupeleissä. Vähän näytti ehkä myös jännittävän toisenlaiset pelit lätkän jälkeen. Joukkue, johon kuuluivat Jesperi Tuominen, Aaron Kunnas, Oliver Kunnas, Karri Pekkola, Veikka Lapatto, Iivo Nykänen, Helmi Nykänen ja Reko Nieminen, taistelivat hienosti. Pelicansille hävittiin ensin 10-4 ja Susille vain 3-4. Pienen tauon jälkeen otteet paranivat ja tiukan taistelun jälkeen hävittiin Pelicansille 5-2 ja Susille 10-2, mutta peli oli jo ihan eri näköistä kuin alussa. Hauska päivä ja vaihtelua talven tekemiseen. Myös neljä eri maalivahtiakin pääsivät ottamaan tuntumaa peleissä. Salibandyn pelaaminen kiinnostaa kesäharjoitteluna ja sitä tehdäänkin kerran viikossa, nyt turnaus sattui säbäkauden alkuun.

Aakoon F2-juniorit osallistuivat -10 syntyneiden sarjaan. Sarjassa oli Aakoon lisäksi kolme muuta joukkuetta; Pelicans Nastola, Sudet Musta sekä Sudet E-tytöt. Myös tässä sarjassa ottelun peliaika 12 minuuttia ja kentällä 3 pelaajaa + maalivahti. Viimekauden onnistumiset ja taitojen kehittyminen kiekkokaukalossa antoivat pelaajille tsemppiä ja itseluottamusta myös salibandykentälle, peleihin lähdettiin positiivisella asenteella ja jokainen pelaaja teki parhaansa. Vaikka kesäharjoituskausi ja salibandytreenit ehtivät hädintuskin alkaa ennen turnausta ja valitettavia loukkaantumisiakin sattui juuri turnauksen kynnyksellä, onnistui Aakoon joukkue sarjassaan yli odotusten. Joukkue voitti kaikki pelaamansa kolme alkusarjaottelua sekä välierän Sudet E-tyttöjä vastaan ja eteni vakuuttavasti finaaliin, jossa vastassa oli Pelicans Nastola. Jännittävä finaali huipentui Aakoon 4-3 voittoon.  Aakoon joukkueessa pokaalia pääsivät nostamaan Miska Nuuttila, Juuso Hostikka, Hemmo Lapatto, Alexander Lehtonen, Okko Ala-Turkia ja Emil Forsström.

Allaolevista linkeistä pelien tuloksiin sekä tilastoihin:

Tulostaulukko 2011-syntyneettulostaulukko 2010-syntyneet

Pistetilastot